Günümüz sağlık sisteminde tüp bebek tedavisi oldukça gelişmiş durumdadır. Bu nedenle daha önce birçok denemeye rağmen hamile kalamayan kadınların yeniden hamile kalabilmesi mümkün olmuştur. Birtakım hastalıklardan dolayı adet görmeyen kadınların bile bazı durumlarda hamile kalabilmeleri mümkün olabilir.
h2>2 ay adet görmeyen hamile olabilir mi? Adet düzensizliği yaşayan kadınların sıkça sorduğu soruların başında “Düzensiz adet görüp hamile kalınır mı?” sorusu gelmektedir. Bu durum kısırlık nedeni olabileceği gibi, adet düzensizliği olup hamile kalanlar da olabilmektedir.
h2>Adet düzensizliği olup hamile kalan var mı? Bu nedenle tam olarak tanıma uygun şekilde menopoz döngüsü başlamadıysa sizin yaşamınızda hamile kalabilirisiniz. Tekrar söylemekte fayda var, yaşınız 48, 52,55 bir yıldır hiç adet görmüyorsunuz ve muayenenizi oldunuz yumurtalıklar çalışmıyor bu süreçte hamile kalmazsınız.
h2>1 yıl adet görmeyen hamile olabilir mi? 2 ay boyunca devam eden adet gecikmesi normal bir durum olarak görülmez. Bu kadar uzun süre adet olamayan kişilerin vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurmaları gerekir.
h2>2 ay adet gecikmesi normal mi? Ortalama 28 günde bir adet görülürken bu süre 21 ile 35 gün arasında da değişebilir. Senede 3 kereden fazla 28 günde birden daha fazla, 35 günden daha fazla, 21 günden daha az şekilde adet görülürse adet gecikmesi durumu bulunmaktadır. Bu durumda bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmak gerekmektedir.
h2>2 aydır adet olmuyorum ne yapmalıyım? Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
h2>Hamile olup olmadığını nasıl anlarım? Adet gecikmesinin 10. gününde idrar değerlerinde Hcg düzeyi artar fakat sonuçtan emin olmak için birkaç gün daha beklemek faydalı olmaktadır. Bu yüzden evde gebelik testi uygulamadan önce en doğru zaman adet döneminin gecikmesinin 11 ya da 12. günleri olabilmektedir.
h2>Adet olması gerekenden ne kadar gecikirse hamile olunur? Yumurtlama bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşmektedir. Aynı şekilde adetten önceki 12-18 gün arasında da meydana gelebilir. Regl döngüsü 35 günse 19 ile 25. günde doğurganlık dönemi olabilir. Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir.
h2>Adet düzensizliği olan biri ne zaman yumurtlar? Bazen adet gününde vaya birkaç gün önce leke şeklinde cenin yerleşme kanaması oluşabilir, bunu adet kanaması ile karıştırmamak gerekir. Yumurtlama oluşmazsa yine adet görmez. Sonuç olarak adet gecikmesi varsa ya hamilelik vardır ya da yumurtlama süreçleri normal gitmemiştir.
h2>Adet gecikmesinde yumurtlama olur mu? Yaş faktörü kadınlarda gebe kalmayı etkileyen en önemli unsurdur. En doğurgan çağ 22-30 yaşları gösterirken özellikle 35 yaşından sonra bir azalma başlamakta, 40 yaşından sonra da hamilelik oldukça zorlaşmakta, 45 yaşından sonra ise teorik olarak mümkün olmamaktadır.
h2>Bir kadın ne zaman hamile kalmaz? En son korunmasız ilişkiden sonra zamanında, normal miktarda adet görmüş bir kadın gebe değildir. Ama adet miktarı, süresi, kanama şekli normal adetten farklı ise, kişi bir farklılık hissetmişse gebelik yönünden analiz gerekir.
h2>Regl olmana rağmen hamile olabilir misin? Ayrıca kromozomal sorunlara bağlı olarak hamilelik oluşsa bile düşük sorunu olabilir. Bu yüzden kadınların doğurganlığı 35 yaş itibariyle azalmaya başlar. 40 yaşını geçen kadınlarda doğal yollardan gebe kalmak çok zor hale gelir. 45 yaşın üzerindeki kadınlar için gebe kalma ihtimali sıfıra çok yaklaşır.
h2>Bir kadın kaç yaşına kadar hamile kalabilir? İlk âdet kanamasının başladığı dönem olan ergenlik ile menopoz dönemleri haricinde âdet kanamasının 7 günden daha fazla gecikmesi normal kabul edilmez. Âdet gecikmesi, her 28 günde bir âdet gören kişi için 36 gün boyunca âdet görmemesi durumudur.